Kinderyoga is een fijne manier voor kinderen om te bewegen en te ontspannen. Juist aan die ontspanning hebben kinderen, die de wereld toch al met een enorme intensiteit, enthousiasme en energie ontdekken, veel behoefte. En wat is er leuker om spelenderwijs yoga te ontdekken.

Door de oefeningen in spel- en fantasievorm wordt er veel aandacht besteed aan een goede lichaamshouding en een juiste ademhaling. Bij kinderyoga gaat het vooral om ontdekken, bewegen en fantaseren.  Oefeningen en spelletjes gericht op coördinatie, motoriek en soepelheid, vergroten en verfijnen de bewegingsmogelijkheden en daarmee ook de bewustwording van het eigen lichaam.

Tijdens de lessen wordt naast de yoga oefeningen ook aandacht besteed aan emoties, sociale vaardigheden, concentratie en fantasie. Ze leren samen te werken en te luisteren naar elkaar. Yoga vergroot het inlevingsvermogen, ze leren om hun eigen gevoelens te uiten,  initiatieven te nemen, hun eigen grenzen aan te geven en die van een ander te respecteren.

Kinderyoga wordt in blokken van 6 lessen aangeboden.